Athur Pijpers Internationaal Meester!!!

Hij was al goed op dreef in de Top Groep van de tienkampen in Wijk aan Zee. Maar door zijn overwinning vandaag (vrijdag) op het jeugdtalent Robby Kevlishvili mag Arthur Pijpers zich officieel Internationaal Meester noemen. LSG feliciteert Arthur van harte met dit fraaie resultaat!

Arthur had al drie meesternormen op zak maar moest zijn rating “nog even” opvijzelen tot de benodigde 2400. Dat mag tegenwoordig volgens de regels al de virtuele rating na 7 ronden zijn. Met de overwinning op Kevlishvili wordt de barrière geslecht. Ook als de laatste twee ronden zaterdag en zondag verloren gaan, blijft Arthur IM. Verliezen is hij echter niet van plan: “Ik ga voor de toernooiwinst. Het zou echt geweldig zijn als ik volgend jaar in de Tata Challengers groep kan meedoen.”

arthur

De vorm is goed en het toernooi loopt voorspoedig met naast Kevlishvili overwinningen op Manuel Bosboom, Stefan Beukema en Sopiko Guramishvili. Tegen journalist Jan Bey van het Leidsch Dagblad (zie ook www.spelofsport.nl), waar vandaag een artikeltje aan Arthur gewijd is: “Ik probeer elke partij te winnen. Alleen in de vierde ronde ging ik een zetherhaling uit de weg en daarmee te ver in mijn winstpoging.” En passant roemt Arthur de trainingen van LSG-speler/trainer grootmeester Predrag Nikolic. “Ik heb dit seizoen een leuke training van hem gehad en ook deze week hebben we een trainingsavond van Nikolic. Hopelijk komen er tijdens mijn partijen ideeën op het bord die door hem zijn aangegeven.”

In de schaduw van Arthur voert Albert Termeulen een waar schrikbewind in Wijk aan Zee. Na 7 ronden gaat hij aan kop met 6 uit 7 in groep 3. Weliswaar is hij op rating favoriet in zijn groep maar het gemak waarmee hij zijn punten pakt maakt indruk. Wim Heemskerk is ook goed bezig met 5 uit 7 in groep 2. Voor Erik Oosterom is 2,5 uit 7 een score conform zijn rating, eveneens in groep 2. Henk van der Scheer blijft iets onder zijn verwachte score met 3 uit 7 in groep 3, terwijl Marco de Mooij tussentijds wegens ziekte het toernooi helaas moest staken. Luuk Hoogeveen draait met 4,5 uit 7 een prima toernooi in groep 8.

Eerder waren in de weekendvierkampen Arthur Schuering (3 uit 3!), Wim Zwinkels (1,5) en Peter van der Hoeven (2,5 ook groepswinnaar) actief. Marcel de Jeu scoorde 1,5 uit 3 in de dagvierkamp.

6 reacties op “Athur Pijpers Internationaal Meester!!!

  1. Arthur, gefeliciteerd! Het zat er al een poosje aan te komen; leuk dat je de laatste stap nu ook hebt gezet. Succes in het slotweekend!

  2. Eet vandaag die Admiraal op en je speelt volgend jaar (zeer waarschijnlijk) in de B-groep! En iedereen weet dat een B-groep is ingesteld om jonge spelers een keer van Timman te laten winnen … 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*