Arthur Pijpers wint eerste snelschaakavond

De openingsavond van het nieuwe schaakseizoen van LSG kende een behoorlijk sterke bezetting. Er waren 32 schakers die na een lange zomervakantie het roest van de vingers wilden spelen. Arthur Pijpers won met 14 uit 16 de eerste snelschaakronde. Er volgen er nog 3 verdeeld over het hele seizoen. Het podium op de avond bestond verder uit Michel Bosman (12,5) en Jan-Willem de Jong (12). Hun scores geven aan dat het druk bovenin was.

Vader en zoon Schenkelaars deden ook mee. Het leek alsof zij iets met het programma Chesspair hadden gedaan, want consequent werden ze niet tegen elkaar ingedeeld! Uiteindelijk bracht de vader het er beter vanaf. Het zal een kwestie van tijd zijn. Want zoals mijn 11-jarige zoon altijd zegt: “Ik word toch in alles veel sneller beter dan jij …”

Voor Albert van Os was het zijn laatste avond als indeler. Tijdens de avond gaf hij nog wat laatste tips aan ondergetekende. Vanaf de eerste ronde van de interne competitie over twee weken zal ik het stokje overnemen. En doordat ik goed op Albert moest letten, had ik tegen de top vier slechts 3 uit 4.

Van den Bosse, Hellenberg, Van ’t Hof, Zwinkels, Verheijen en Kuiper hadden mooie TPR’s. Een enkeling had niet helemaal zijn avond. Bijvoorbeeld Van Wessel, die in zijn laatste partij van de avond illustratief door zijn vlag gaat in totaal gewonnen stand. De stand op de klok bij zijn tegenstander: “0;01”. Op zo’n dag is het raadzaam geen krasloten te kopen.

Vergeet u niet volgende week naar de ALV te komen!

De uitslagen van de eerste snelschaak avond vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*