Arthur Pijpers kampioen!

De avond dat het bekerteam verrassend verloor was ook de avond dat de interne strijd beslist werd. Op een wat wrange wijze eindigde Arthur net boven Jan-Willem de Jong. Arthur’s nederlaag in de bekerstrijd brak hem net niet op omdat Jan-Willem remise speelde. Ik gok zomaar dat als er een scenario was dat Arthur geen interne kampioen zou zijn geworden maar wel door in de beker, er direct getekend was.

De laatste ronde van de interne stond in de schaduw van een externe wedstrijd tussen LSG 5 en Oegstgeest 3 en een bekerduel waar Folkert reeds een verslag over geschreven had. Ik beken maar meteen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de nederlaag van het bekerteam. Na ongeveer een uur spelen liep ik immers op Wim Zwinkels af en deelde hem mee dat het 3-1 zou worden voor LSG 1. Dom, dom, dom.

Drie partijen vielen (mij) op. Chiel Kuiper speelde een mooie aanvalspartij tegen Chris Molsbergen. En Frans Erwich liet Robin Schenkelaars zien dat actief spel en aanval belangrijker zijn dan materiaal. De partij van Gerrie Bloothoofd tegen Aart van der Peut vond ik het mooist. Na een bekende Franse variant had Gerrie een pion meer, maar zijn koning was veroordeeld tot een verblijf in het midden. Niet dat de koning van Aart nou zo veilig was … Uiteindelijk won een geniepig pionzetje van Gerrie een stuk en de partij. Inderdaad ja, het was dat ene pionnetje op de h-lijn meer die Aart de das om deed.

De komende 3 weken is er rapidschaak. Omdat Arthur de eerste en tweede cyclus gewonnen heeft, zijn er geen play-offs en kan iedereen meespelen met Rapid. Je hoeft je niet vooraf aan te melden, het werkt gewoon op basis van aanmelden voor 19.50 uur.

Uitslagen ronde 10

Bd White Black Results
1 Straver, R. (Robert) Hof, van ’t E.C. (Eric) 0 – 1
2 Gevers, E. (Ernst) Heemskerk, W. (Wim) 0 – 1
3 Ketel, R. (Raoul) Oosterom, E. (Erik) ½ – ½
4 Bloothoofd, G. (Gerrie) Peut, van de A.A. (Aart) 1 – 0
5 Schenkelaars, R. (Robin) Erwich, F.A.G.M. (Frans) 0 – 1
6 Schenkelaars, V.F. (Vincent) Oei, H.I. (Ik) 0 – 1
7 Wantola, I. (Ivo) Walraven, M.G.A.M. (Maurice) 1 – 0
8 Belle, A. (Arthur) Serdijn, A.M. (Adinda) 0 – 1
9 Kuiper, M. (Chiel) Molsbergen, C.J. (Chris) 1 – 0
10 Kettenis, J. (John) Bingen, S.S.R. (Stanley) 1 – 0

3 reacties op “Arthur Pijpers kampioen!

  1. Ja, dat was de goden verzoeken Robert! Toch maar felicitaties aan de Pijp! Uitgroeien tot schlemiel van de avond en tegelijkertijd kampioen worden, dat is een zelden vertoonde combinatie!

  2. Play-offs zijn altijd leuk, maar in dit geval is Arthur toch wel de terechte kampioen! Opkomstpercentage twee keer 100%, scores respectievelijk 85% en 70%, TPR’s 2381 en 2466. Ik heb hier geen archief bij de hand, maar dit zijn toch enorm hoge score’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*