Aangescherpte maatregelen Corona

Sinds 2,5 maand kunnen we weer schaken in het denksportcentrum. We volgen hierbij het protocol Verantwoord Sporten van NOC NSF en de specifieke richtlijnen van de KNSB. De leden van LSG nemen de maatregelen serieus. Dat is goed om te zien, want op deze manier creëren we een veilige omgeving voor hen die willen spelen.
Maar nu het aantal besmettingen in Leiden snel oploopt, heeft de veiligheidsregio Hollands Midden een aantal aanvullende maatregelen genomen. Twee maatregelen zijn voor ons van belang: beperking van het aantal bezoekers en de sluitingstijd.

Met ingang van 20 september gelden in de regio Hollands Midden verscherpte maatregelen. Eén daarvan betreft het maximum aantal bezoekers. We onderscheiden twee scenario’s:

  1. verschillende verenigingen, ieder in een eigen zaal; in totaal meer dan 50 mensen;
  2. één vereniging, één activiteit, maar meer dan 50 deelnemers gescheiden door schuifwand, waardoor 2 zalen ontstaan.

In beide varianten bestaat er een risico bij aankomst en vertrek, in gedeelde ruimten. Het is dus zaak dat niet iedereen bij binnenkomst blijft hangen in de barruimte; bestel een kop koffie en loop door naar je speelzaal. Ook na afloop geldt: bestel een drankje en ga naar de analyseruimte of – als alle borden klaar zijn –  naar de speelzaal. Daar is veel meer ruimte dan in de bar.
Met name het tweede scenario luistert nauw. Het is niet de bedoeling dat er contact is tussen die 2 groepen; dan ontstaat immers feitelijk een groep van boven de 50 mensen. Er zal dus een duidelijke scheiding moeten zijn; bv: wedstrijd 1 en 2 in zaal B; 3 en 4 in zaal C; borden 1-14 in zaal B, borden 15-28 in zaal C. Mensen die spelen in zaal B, gaan niet kijken in zaal C en omgekeerd.
Het gebeurt niet zo vaak dat er op een clubavond van LSG meer dan 50 mensen zijn. Maar het zou wel kunnen; bijvoorbeeld door een externe wedstrijd of druk bezochte ronde van het PK / Zwitsers. In dat geval zullen we de wand tussen zaal B en C sluiten en een indeling maken per zaal.

De tweede maatregel betreft de sluitingstijd. Iedereen dient het pand voor 01:00 uur te verlaten Dit betekent dus dat de barmedewerker rond 00:30 uur de laatste ronde zal aankondigen en dat je om 0:55 uur het pand dient te verlaten.

Een up-to-date protocol met alle maatregelen die gelden in het denksportcentrum, vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*