3e DD Open: podium voor LSG

Tijdens de derde editie van het DD Open zijn 6 LSG-ers actief geweest, waarbij ze zich goed gepresenteerd hebben. De podiumplaatsen zijn voor IM Arthur Pijpers (winnaar), Joël van der Werf (tweede) en Jonathan Faydi (derde). Paul Koks wint de B-groep, Bart van den Bosse blijft evenals Joël en Jonathan ongeslagen en Frank Cools draait een verdienstelijk toernooi met een overwinning op een 1800-plusser in ronde 5 en trof 3 tegenstanders van minstens 3 klassen hoger in de KNSB. (Verslag van Paul Koks)

DCLeiden
LSG-Podium

In de laatste ronde op 27 maart scoorde het gezelschap 3½ uit 5. Na de eerste zes speelronden waren er zes koplopers met 5 punten, waardoor er 3 finales op het programma stonden in de slotronde.

Bord 1: Anastasiia Khatniuk – IM Arthur Pijpers 0 – 1

Het is een partij van hoog niveau geweest, waarbij Arthur de partij geleidelijk naar zich toe kon trekken. Er komt een eindspel van twee zwarte lopers tegen de witte toren, met pionnenmeerdeheid voor Arthurs formatie. In het vervolg van de partij weet Arthur een promotiekandidaat vakkundig steun te leveren.

diagram1

Na 41…Ld3 vindt Anastasiia het prima en feliciteert Arthur. Arthur komt op 6 punten.

Bord 2: Joël van der Werf – Diederick Casteleijn 1 – 0

Een finale waardige partij, waarbij de vonken er vanaf spatten. Vanuit beide formaties worden er matdreigingen voorbereid en opgebouwd. Een tempo voorsprong betaalt zich uit.

diagram1

De partij wordt beëindigd na Joëls 35.Dxh7+, waarbij Joël evenals Arthur op 6 punten komt.

Bord 3: Jonathan Faydi – Luka Wink ½ – ½

Ook de strijd op bord 3 maakt waar, waar we naar uitgekeken hebben met het vooruitzicht op de 3 finalepartijen in de slotronde. Er zijn fases waarin Jonathan beter staat en waarin Luka beter staat. Uiteindelijk eindigt de partij in balans.

diagram1

Bord 17: Paul Koks – Lara Ter Wee 1 – 0

In de openingsfase verlies ik een pion, maar weet enigszins initiatief te krijgen. Zodra het materiaal weer in evenwicht is, is ook de stelling in balans. Maar Lara’s pionnenopmars biedt perspektief om aan een gewonnen eindspel te bouwen.

diagram1

Bord 24: Frank Cools – Navin Vasan 0 – 1

Frank kan bouwen aan een prachtige stelling, maar dit kost veel tijd. Hij geeft zelf commentaar op twee diagrammen van stellingen die op het bord komen.

diagram1

Volgens Stockfish mis ik hier mat in acht en ik was al in tijdnood.

diagram1

Helaas in gewonnen eindstand door mijn vlag.

Met z’n zessen kunnen we terugkijken op een geslaagde deelname. Aan Jonathan werd nog gevraagd naar punten van verbetering. Ik stelde voor: een zwembad in de tuin. Want verder was het prima voor elkaar tijdens dit toernooi.

1 reactie op “3e DD Open: podium voor LSG

  1. Gefeliciteerd Arthur. Mooi verslag Paul. Wat betreft door mijn vlag gaan? Obsessie met een matvoering deed me vergeten adequaat de klok in de gaten te houden. Increment zou met twee pluspionnen winst toch moeten veilig stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*