Schrijf je in voor het LSG Zwitsers!

Het LSG Zwitsers gaat binnenkort beginnen. Over negen vrijdagavonden verspreid door het seizoen, ongeveer iedere maand dus, spelen we op de clubavond geen interne competitie maar een ronde van het Zwitsers toernooi. Schrijf je via het formulier aan het eind van dit bericht in voor het toernooi. Zie hier de deelnemerslijst.

Toernooi

De speeldata zijn:

  1. 14 oktober 2022
  2. 11 november 2022
  3. 9 december 2022
  4. 13 januari 2023
  5. 17 februari 2023
  6. 24 maart 2023
  7. 28 april 2023
  8. 26 mei 2023
  9. 23 juni 2023

Er wordt gespeeld in twee groepen op niveau, een A- en een B-groep. De ratinggrens wordt nog nader bepaald, zodanig dat beide groepen even groot worden. Spelers met een rating dichtbij de grens kunnen kiezen in welke groep ze willen spelen.

Het speeltempo is hetzelfde als bij de interne: 1:15 uur + 30 seconden per zet. Het LSG Zwitsers is geen PK van de Leidse Schaakbond meer, dat wordt niet meer door LSG georganiseerd. Dit betekent dat het Zwitsers nu exclusief voor LSG-leden is en dat de partijen niet voor de KNSB-rating meetellen.

Indeling en byes

De indeling wordt gedaan met Swissmaster. Ronde 1 wordt ter plekke ingedeeld, voor ronde 2 t/m 9 wordt de indeling een week van tevoren gemaakt en gepubliceerd, zodat je kan voorbereiden op jouw tegenstander. Het is dus van belang om het te melden als je een ronde niet kunt spelen, uiterlijk een week voordat de ronde gespeeld wordt. Anders komt iemand zonder tegenstander te zitten. In ronde 1 t/m 8 kan je maximaal drie byes van een half punt opnemen.

Inschrijven

Schrijf je in door onderstaand formulier in te vullen. Voorkeur voor groep A of B zal worden gehonoreerd als je qua rating dichtbij het midden van alle deelnemers zit, waarschijnlijk ergens in de buurt van 1700-1800. Geef een mogelijke bye voor ronde 1 uiteraard op tijd aan. Byes voor andere ronden kunnen ook later worden doorgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*