LSG C verliest eerste wedstrijd

Dinsdag 16 oktober toog LSG C richting Alpen om daar het seizoen in de eerste klasse te openen. Zoals gebruikelijk waren er weer heel wat bekende gezichten te zien; ik meen dat Dick Roorda in het verleden bij LSG speelde. Ook Jeroen Frijling is natuurlijk een oude bekende en verder was toernooitijger Rudolf Kat aanwezig. Een leuk team wel, die Alpenaren.

Apart trouwens dat ook op deze locatie wat problemen waren met de ventilatie; er was wel een raam maar dit kon niet open.
Hoe dan ook, met hun gemiddelde ELO van 1871 tegen onze 1802 was Alphen favoriet. Helaas hebben zij deze rol waargemaakt.

Captain Johan Stins:
Mijn partij was een echte schuifpartij, voortkomende uit een gesloten Siciliaan, waarbij ik (zwart) als eerst de finesses miste, een kans op voordeel miste. Daarna bewees mijn tegenstander dat hij ook niet alle finesses van de stelling wist te doorgronden en groot voordeel miste. Halverwege sloeg hij een remise aanbod af, en vervolgens dreigde ik de rest van de partij inderdaad te gaan verliezen. Maar op het eind waren alle stukken toch van het bord en was de stelling dicht geschoven met remise als gevolg.

Chris de Weert:
Mijn tegenstander speelde de hele partij passief. Toen ik (zwart) in het Siciliaans d5 kon doen was het gelijk en even later gaf hij een pion weg. Vervolgens stukken goed zetten en goed opletten. Hij namelijk nog een actief paard dat aan het rondspringen was. Tot slot met e5 de stelling opengebroken en doordat zijn stukken niet goed samenwerkten was de keuze mat op torenverlies.

LSG C in actie
LSG C in actie

Ruud Dobbelaar:
Mede door een reis met veel tegenslag en verwarring kwam ik – toch wat disproportioneel in verhouding tot mijn gewoonte daarin – 20 minuten te laat (mea culpa op mijn beurt) het bedompte speelzaaltje binnenwaaien. Rekening houdende met de gevolgen daarvan op mijn bedenktijd besloot ik met zwart voor een damegambiet te gaan met zoveel mogelijk simplificatie en afruil. Het gaf mijn opponent – na een onnauwkeurigheidje van mijn kant – een klein voordeeltje, maar na taai defensief werk kon ik dat nog naar een licht plusje voor mijzelf ombouwen. Niet voldoende voor de winst en ook maar een onduidelijk alternatief veiligheidshalve ontweken. Remise derhalve. Mijn opponent vond het een leuke pot, maar naar mijn eerste gevoel was het allemaal matigjes. Dat bleek eenmaal thuis achter de PC echter reuze mee te vallen, met veelal ‘Stockfish proofed’ zetten van beide kanten. Wel jammer dat wij het mede daardoor tegen de – door de sterke top van ASC – papieren favoriet niet gered hebben, met trouwens een opvallende Elo-conforme lijn in de uitslagen.

Wybe Evenhuis:
Spijtig genoeg verloor ik door een blunder in een gelijkwaardige stand, Excuses daarvoor.

Invaller Arthur Schuering:
Ik maakte een foutje in de opening. Nadat ik een vergiftigde pion had geslagen, kreeg ik een aanval over mij heen, die ik niet kon weerstaan.

Jeroen Berrevoets en Olivier hebben hun partijen van wat commentaar voorzien.

Door deze nederlaag lijken onze kampioenskansen verkeken. Voor de rest van het seizoen echter niet getreurd, we zijn op rating de nummer 3 dus dat komt vast goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*