Schrijf je in voor het PK LeiSB 2018-2019!

Het persoonlijk kampioenschap van de Leidse Schaakbond gaat binnenkort weer van start. Er wordt gespeeld op negen vrijdagavonden verspreid door het jaar heen. Zie dit bericht voor de aankondiging met alle informatie en om je aan te melden. Vanaf 1 oktober zal een deelnemerslijst worden bijgehouden.

Aankondiging PK LeiSB 2018-2019

Deelnemerslijst

De speeldata, voor het gemak:

 • 19 oktober 2018
 • 9 november 2018
 • 7 december 2018
 • 11 januari 2019
 • 15 februari 2019
 • 22 maart 2019
 • 26 april 2019
 • 24 mei 2019
 • 21 juni 2019

 

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen:

9 reacties op “Schrijf je in voor het PK LeiSB 2018-2019!

 1. Het is wel een beetje raar dat ik 2,5 week voor de start van dit toernooi helemaal geen aankondiging kan vinden op de website van de LeisB. Zo wordt het natuurlijk weer een LSG-PK.

  • Beste Jan, je snijdt een terecht punt aan want aan een organiserende vereniging kan dit kleven. Zelf heb ik het PK 3 of 4 jaar achtereen mogen organiseren. Iets van 6-8 weken voor aanvang ging ik dan alle verenigingen in de LeiSB en later HSB mailen. Wilt u ons helpen met de aankondiging? Tot mijn verbijstering reageerden de meesten niet (in de LeiSB, in de HSB was de samenwerking iedere keer top). Ook bij de LeiSB merkte ik dat plaatsing niet vanzelf ging maar uiteindelijk kwam het er wel op. Ook na een tweede bericht, en daarbij schreef ik niet alleen webmasters aan maar ook voorzitters en secretarissen van collega-verenigingen kwam er totaal geen reactie. Als organiserende vereniging is dat een lastig punt. Want de indruk is dat wij het een eigen feestje maken, terwijl alle inzet is om het zo breed en toegankelijk mogelijk te doen. In zekere zin nemen andere verenigingen hun verantwoordelijkheid niet en is de LeiSB niet zo scherp hierin om andere verenigingen daarop te wijzen. Want als gewoon iedereen een beetje helpt met het aankondigen van toernooien, bij welke vereniging dan ook, dan dragen we allemaal ons steentje bij aan het verbreden van onze mooie sport. Daarbij vergeten we bijna dat de LeiSB, waar alle verenigingen inzitten, zelf besloten hebben het PK door LSG te laten organiseren.
   Helemaal vervelend was dat ik soms via via moest horen dat verenigingen nergens aan meewerkten omdat ze anders “de concurrent LSG zouden helpen”. Als dat is hoe we als clubs over elkaar denken, dan ben je zelf aan het bijdragen dat het schaken in de regio minder aantrekkelijk wordt.
   Dank voor je scherpe constatering. Ik hoop met mijn uitleg dat het zeker niet de bedoeling is dat het een LSG-PK wordt maar dat het juist geweldig zou zijn als alle leden van de LeiSB (en HSB) in grote aantallen de aankondiging van hun eigen club te zien krijgen.

   • Beste Robert,

    Ik realiseer me nu dat mijn 2-zinnen opmerking misschien wat botter overkomt, dan dat ik het bedoelde.
    Ik heb alle waardering dat LSG het wil organiseren. Als organisatie zal je het wel nooit goed doen. Ik denk niet dat de gebrekkige aankondiging moedwillig gebeurt.
    Mijn punt is dat het officiele PK van de LeisB in ieder geval op de website van de LeisB moet worden aangekondigd. Niet iedere schaker in de LeisB zal regelmatig op de (uitstekende) website van LSG kijken.
    Ik heb ook nog geen aankondiging gezien door de secretaris van Philidor. Normaliter is hij redelijk fanatiek in het doorsturen van toernooiaankondigen. Ik weet niet waar het dan fout gaat. Ik zal het PK in ieder geval aanstaande maandag op de clubavond van Philidor onder de aandacht brengen.

 2. Eerste punt van het PK is voor Knaap!
  Aankondiging van het PK is wel door Raoul als voorzitter van LSG gemeld op de ALV op 14 september, waar ook veel clubbestuurders aanwezig waren. Diezelfde avond heeft onze webmaster aan Raoul gevraagd om een toernooiaankondiging voor op de site, maar daar hebben wij tot op vandaag niets voor ontvangen.
  We moeten ook even kijken hoe we de jeugd bereiken, want websites zijn natuurlijk zo 2017. In ieder geval komt een aantal jeugdleiders 10 oktober samen, wij zullen dan ook de aandacht hierop vestigen.
  Laten we zoveel mogelijk kanalen aanboren om een zo divers mogelijk PK van te maken!

  • Wim, alle informatie staat nu toch op deze pagina? Het zal geen grote moeite zijn voor de webmaster om dit te gebruiken en op de LeiSB site te zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*