Remisevirus? Of toch niet?

Zaterdagavond. De vierde ronde van een weekendtoernooi. Altijd de zwaarste avond en dat is goed te zien. De zaal is altijd minder vol dan normaal en veel spelers kiezen voor een snelle remise om de krachten te sparen voor de zondag die nog komen gaat.

Het allereerste resultaat van de avond was de vlotte remise tussen 2 van de 4 koplopers. De nummers 1 en 2 van de ratinglijst wilden elkaar geen pijn doen en werden al snel weer gesignaleerd in de bar. Predrag stelde op zet 11 voor om het punt te delen en Benjamin zag geen reden om dit te weigeren. Benjamin was daarna nog wel bereid om even te gaan snelschaken tegen een heel jong spelertje dat waarschijnlijk niet eens wist dat het ratingverschil wel eens zo’n 2000 punten kon bedragen.

Naast de vele (snelle) remises was er ook een aantal korte ontsporingen. Waarschijnlijk wilde de beide zwartspelers uit de volgende twee miniatuurtjes ook niet al te laat thuis zijn op een zaterdagavond.

Uiteraard zijn er altijd mensen die er toch vol voor gaan. En gelukkig maar! Zo dacht Roeland Pruijssers wellicht te kunnen profiteren van zijn relatief gunstige indeling met zwart tegen Ruud van Meegen. Hij kwam echter bedrogen uit en moest in een spannende Konings Indier de eer laten aan de uitstekend spelende Limburger.

Ruud van Meegen – rechts in beeld – kwam ook op 3½ punt

Ook de heren Schippers en Kollen maakten er een fraai spektakel van. Maurice nam vanuit de opening direct het initiatief en leek zich dan ook bij de koplopers te gaan voegen. Maar een taaie verdediging leverde Kollen alsnog een halfje op.

Maurice Schippers zag zijn spectaculaire partij niet beloond worden met het volle punt

Als we de balans opmaken zien we dat we 5 koplopers hebben met 3½ uit 4. Behalve Nikolic, Bok en Van Meegen zien we ook Arnaudov en Zwirs staan. Arnaudov spaarde wat energie door een bye op te nemen en Zwirs won relatief eenvoudig van de verrassende Emma de Vries. Morgen zullen de ontknopingen volgen en verwachten we nog meer spanning!