Fedorchuk en Pruijssers gedeeld eerste – Fedorchuk wint de beker!

Een spannende ontknoping was beloofd en hebben we ook gekregen. De laatste partij die nog bezig was, zou bepalen of we een gedeelde of ongedeelde winnaar zouden krijgen. Roeland Pruijssers wist zich naast Fedorchuk te knokken door in een zeeslang LSG-er Arthur Pijpers te verslaan. Roeland koos er met wit voor de theoretische paden zo snel mogelijk te verlaten met zijn 3.Ld3 tegen het Frans. In eerste instantie bereikte hij weinig tot niets, maar toen hij zwart een dubbelpion wist te bezorgen, had hij in ieder geval iets om op te spelen.


Roeland Pruijssers heeft de buit bijna binnen tegen Arthur Pijpers


Fedorchuk had al een tijdje daarvoor zijn score op 5½ uit 6 gebracht. Het kostte hem in de opening wel veel tijd maar het resultaat mocht er dan ook zijn. In een scherpe Siciliaan speelde Floris van Assendelft het niet helemaal correct waardoor de witspeler genadeloos hard toe kon slaan.


Met de foto van Noteboom op de achtergrond haalde Sergey Fedorchuk zijn tweede toernooizege binnen tegen Floris van Assendelft


Twee winnaars dus. Maar op basis van weestandspunten is Sergey Fedorchuk uitgeroepen tot winnaar van het 77e Noteboomtoernooi en komt zijn naam op de beker.

Gedeeld derde
Uiteindelijk waren er slechts twee spelers gedeeld derde. De talentvolle jeugdspelers Max Warmerdam en Robby Kevlishvili wonnen beide hun laatste partij en kwamen zo op 5 uit 6. Robby versloeg met wit Jeffrey van Vliet in een rustige Siciliaan. Zwart offerde een pion die uiteindelijk wel terug gewonnen werd, maar het resultaat was een duidelijk minder eindspel. Wit kreeg een loperpaar en een vrije b-pion die wit heel efficiënt naar voren wist te dirigeren.

Robby Kevlishvili speelde een degelijk toernooi


Max Warmerdam had het een stuk lastiger in zijn partij met zwart tegen Migchiel de Jong en had het nodige geluk om ook op 5 uit 6 te komen. In een wat vreemde Spanjaard waarin wit snel a2-a4 speelde, offerde hij een pion waar hij wel wat compensatie voor kreeg. Toen de compensatie wat weg leek te ebben, maakt Max een enorme fout waarna Migchiel direct toesloeg. In het vervolg ging wit echter weer in de fout waardoor Max er uiteindelijk toch vandoor kon gaan met het volle punt.


Max Warmerdam kwam met wat geluk op 5 uit 6


B-groep
Hier hebben we ook twee spelers op de gedeelde eerste plaats. Rogier Zoun had vrij snel met zwart gewonnen van Ed Wagemans waardoor het voor hem lang wachten was om te zien of hij nog gezelschap zou krijgen. Op bord 1 speelden Cas Kok en Piet van Eeghen een zeer boeiende partij. In een scherpe Konings Indiër kreeg Cas met wit groot voordeel. Hij liet dit wat verwateren en offerde toen opeens een volle toren. In de complicaties ging er over een weer een en ander mis en uiteindelijk kwam Piet als winnaar uit de strijd.


Piet van Meeghen versloeg in een krankzinnige slotronde koploer Cas Kok


Hier hadden we een opmerkelijke uitkomst. Beide spelers hadden exact evenveel weerstandspunten en ook de SB punten waren gelijk. Hierdoor werden zij allebei tot winnaar uitgeroepen.

C-groep
In de C-groep kwamen de twee koplopers tegen elkaar niet tot winst en zoals het wel vaker gaat, is er dan iemand anders die met de prijs er vandoor gaat. Uiteindelijk kwamen er 7 mensen op 5 uit 6 waarbij Marie Mitran op basis van weerstandspunten tot winnaar werd uitgeroepen. Ze versloeg in de laatste ronde met zwart Marc Smits waarbij de slotcombinatie wel fraai was.


Marie Mitran tijdens haar partij in de derde ronde


Het zit er weer op. Het was een mooi toernooi waarbij de nieuwe vierkampen een geslaagd experiment waren. Ook de avond met Giri was zeer succesvol en zeker voor herhaling vatbaar. We hopen jullie allemaal volgend jaar weer te mogen begroeten in Corpus en wie weet kunnen we het record deelnemers weer verder op scherp zetten. Bedankt en tot volgend jaar!

Geplaatst in Rondeverslagen
1 Reactie op “Fedorchuk en Pruijssers gedeeld eerste – Fedorchuk wint de beker!
  1. Alfred Newerla schreef:

    Nog mijn speciale dank aan Edwin voor het schrijven van de rondenberichten tijdens het toernooi en de daaraan toegevoegde analyses van geselecteerde partijen. Heb ervan mogen genieten dus: Well done !