Joppenszschool behaalt bij debuut verdienstelijke 7e plaats op NK Basisscholen Groepen 3 t/m 5 in Nijmegen

Op zaterdag 10 juni 2017 werd voor de 4e keer het NK schaken voor schoolteams basisonderwijs Groepen 3 t/m 5 georganiseerd. De plaats van handeling was voor de 2e keer het NSG Groenewoud in Nijmegen.

Meesters Henk en Rob gingen voor jullie op pad om e.e.a. mee te kunnen maken. Immers De Joppenszschool uit Leiden had zich in de voorselectie geplaatst door het door LSG op woensdag 19 april jl. georganiseerde toernooi als winnende school af te sluiten. Bovendien geven de meesters Henk en Rob vanaf 13 januari 2017 iedere vrijdag schaakles op deze school!

Afgelopen zaterdag 10 juni waren er 275 deelnemers uit 26 scholen! Kampioen werden de teams Nutsschool Wassenaar (grotere teams/15 -20 spelers) , IPS Almere (middelgrote teams/10-14 spelers) en De Ark Haarlem (kleine teams/5-9 spelers).

Tot de laatstgenoemde teams behoorde de Joppenszschool met 5 spelers.

Aangemoedigd door Beatrix (directrice) , juffrouw Jeannette, vader van Joost en meesters Henk en Rob trokken Joost, Bellinda, Kevin, Marten en Dirk vol enthousiasme ten strijde. Het was hun vuurdoop. Voor het eerst deden zij mee met een dergelijk toernooi. Nou ja, Joost had al wel de nodige ervaring opgedaan bij diverse Grand Prix toernooien.

Joost scoorde maximaal 7 uit 7!

Joost scoorde maximaal 7 uit 7!

Joost eindigde ongeslagen als eerste in zijn Groep 4A

met 5 uit 7 had Dirk behoorlijk indruk gemaakt

met 5 uit 7 had Dirk behoorlijk indruk gemaakt en eindige gedeeld als 3e!

Na de middagpauze besloot het team Joppensz er een schepje bovenop te doen en zette een verschroeiende eindspurt in. Dit resulteerde in een fraaie 7e plaats.

Bellinda bleef er in geloven!

Bellinda bleef er in geloven!

Kevin glunderde in zijn laatste partij

Kevin glunderde in zijn laatste partij

tussendoor nog even alternatief schaken met meester Henk

tussendoor nog even alternatief schaken met meester Henk

Joppenszschool maakt indruk!

Joppenszschool maakt indruk!

DSC07511a

Na afloop staat het echt op het scherm: Joppenszschool is naar de 7e plaats gespurt.

DSC07508

Joost met gouden medaille

Joost met gouden medaille

zijn de kinderen al zo groot of is het dak te laag?

zijn de kinderen al zo groot of is het dak te laag?

Alle kinderen ontvingen nog een prachtig certificaat van de KNSB als bewijs van deelname aan het NK.

De Joppenszschool heeft inmiddels al laten weten dat dit naar meer smaakt en wil het aantal kinderen dat de schaakles volgt komend seizoen flink uitbreiden!

LSG-Jeugdafdeling feliciteert de Joppenszschool met deze prachtige prestatie.

Groeten en tot volgend jaar/meesters Henk en Rob

Geplaatst in Toernooien
1 Reactie op “Joppenszschool behaalt bij debuut verdienstelijke 7e plaats op NK Basisscholen Groepen 3 t/m 5 in Nijmegen
  1. Iedereen op Joppensz is zo trots op “onze” schakers! Teleurstelling en vreugde lagen dicht bij elkaar. Elke wedstrijd weer gingen de kids met veel enthousiasme aan hun partij beginnen. Een fantastische dag.
    Bedankt meester Henk en meester Rob voor jullie inzet voor onze schakers en voor Joppensz. En vanaf vrijdag a.s. bereiden we ons voor op volgend jaar. Oké?