7e Ronde LCT met volop strijd

Op vrijdag 21 juli 2017 vond de laatste avondronde plaats. Komende zaterdag wordt om 13.00 uur aangevangen. Op de sluitingsdag wordt zondag om 11.00 uur begonnen.

In de B-Groep zette Nyuk Lyn Cchung (1704) tegen Evert Baak (1888) zijn goede reeks voort met een klinkende zege!

Nyuk Lyn nadert topvorm

Broer Chi Yun Cchung speelde een erg mooie, gecompliceerde partij tegen clubgenoot Don van den Biggelaar (1759). Toen Don’s toren op f7 en g7 was binnengedrongen gaf niemand van de toeschouwers iets voor de kansen van Chi Yun. De stelling herbergde klaarblijkelijk meer nauwelijks door te rekenen verwikkelingen. Na een erg spannend verder verloop van de partij werd tot remise besloten. Don gaf na afloop van de partij aan erg van deze partij te hebben genoten!!!

zinderend duel

Ook Quinten Salomons herpakte zich voorbeeldig door de sterke Ruurd de Boer (1717) op remise te houden. Weer een prima resultaat!

Quinten – Ruurd

In de A-Groep kreeg IM Arthur Pijpers (2457) tegen GM Vyacheslav Ikkonnikov (2538) de Neo-Svesnikov of te wel de Kalashnikov variant uit het Siciliaans op het bord. Dat liet zich aan horen als veel wapengekletter. Arthur bouwde een veel belovende stelling op met een paar vleugjes voordeel. De ervaren russische speler wist door nauwkeurig verdedigen alle gevaar af te wenden: remise.

het toernooi begint te wegen

“Meester”Henk nam het op tegen Jorik Klein (1934) en scoorde een “halfje”. We maken ons op voor een spannend weekend.

Groeten, meester Rob

 

 

 

Geplaatst in Toernooien