6e Ronde LCT na rustdag met nieuw elan ingezet

Op donderdag 20 juli 2017 werd na een welverdiende rustdag de hervatting van dit toernooi met frisse energie ingezet. 

In de B-Groep kwam Nyuk Lyn Cchung met scherp spel uit de startblokken. Hij wist met wit zijn tegenstander Kees van ’t Hoff (1798) onder druk te zetten. Dit resulteerde in voordeel: hij veroverde de kwaliteit en ging het eindspel in met toren tegen paard met ieder een aantal pionnen. Nyuk Lyn had een mooie a-vrijpion die gevaarlijk naar voren kon oprukken. Na Tb7 gaf Kees zich over. Een prima 1e partij na de rustdag.

een secuur gespeeld eindspel!

Chi Yun haalt na een interessant duel het volle punt binnen

Broer Chi Yun Cchung speelde eveneens met wit tegen Jan ten Brinke (1833). In een gecompliceerde stelling in het middenspel, was het een hele klus om de varianten goed door te rekenen. Chi Yun durfde het aan om met zijn pion een vijandelijke toren te slaan. Jan probeerde met zijn paarden finesses in de stelling in te bouwen. Toen de kruitdampen van de slagenwisselingen waren opgetrokken haalde Chi Yun deze grote vis op het droge!!! Fantastisch gedaan!!!

Quinten in actie

Quinten Salomons’ sprookje moest even pas op de plaats maken. Tegen Jan Willem Koelmans (1916) overzag hij in een diepe doorrekenvariant een tegenzet. Gevolg: vijandelijke dame en loper vormden een niet meer te weerleggen klassiek matbeeld op de naar adem happende koning. Quinten was na afloop erg sportief en onderkende onmiddellijk de realiteit: het goede gevoel van een nu al geslaagd toernooi vormde de boventoon!!!

In de A-Groep speelde IM Arthur Pijpers (2457) met zwart remise tegen FM Thore Perske (2413). Over de score van 4,5 uit 6 is Arthur best goed te spreken.

Dit keer een Duitser als tegenstander

Meester Henk speelde met zwart tegen FM Henk Happel. Na de opening ontstond een interessante stelling, waarbij onze Henk finesses had ingebouwd. Zijn tegenstander bleef e.e.a. nauwkeurig doorspelen, waarbij meester Henk een pion achterkwam. Het eindspel werd ondanks taai verzet door Happel gewonnen.

het duel der Henken

meester Rob en vader Richard (foto Maaijveld)

Volharding in beeld. Iedere Ronde staan zij klaar voor de Jeugd en senioren van LSG!

Groeten/meester Rob

 

 

 

 

Geplaatst in Toernooien