5e Ronde LCT onder warme omstandigheden naar rustdag

Het was al weer de 5e ronde voordat op woensdag 19 juli een welverdiende rustdag aanbreekt. 

Voor aanvang werd de prijs van de strijdlust uitgereikt aan LSG-er Stanley Bingen. Zijn aanvalslust in vorige ronden en in het bijzonder tegen Ed Noordijk was de jury niet ontgaan: een mooi NIC-lesboek Secrets of Opening Surprises mocht hij ontvangen van toernooi-directeur Jan Bey.

trotse LSG-er Stanley Bingen

In de B-Groep herstelde Nyuk Lyn Cchung zich voorbeeldig!!! Tegen Karl Baak (1914) wachtte hij geduldig zijn kansen af. In een ogenschijnlijk gelijke stand wist hij een voordeeltje uit te bouwen tot definitieve winst! Prima gedaan.

Broer Chi Yun Cchung kwam tegen Jeroen Frijling (1762) prima uit de opening en met 3 lichte stukken tegen een toren zag het er goed uit. In het midden-eindspel moest Chi Yun na een mindere zet het initiatief afgeven. Jeroen kwam steeds beter in de partij en greep uiteindelijk de winst. Donderdag wachten weer nieuwe kansen.

Chi beloont zich zelf niet!

Runner up Quinten Salomons met momenteel de hoogste TPR in de B-Groep ging er weer eens met de witte stukken met veel vertrouwen voor zitten. Langzamerhand werd hij door zijn tegenstander Leo de jager (1828) in het defensief gedrongen. Met kunst en vliegwerk moest Quinten zijn zwaar belegerde koningsstelling overeind houden. Hierboven pakten zich donkere wolken samen. Als een iet wat aangeslagen bokser hing Quinten in de touwen. Op dit soort momenten boort Quinten ongekende krachten aan. Als een echte boeienkoning wist hij zich te bevrijden en greep hij vreugdevol het volle punt. Wat een geweldige opsteker!!!

Quinten zet zegereeks voort

In de A-Groep besloten koplopers Merijn van Delft en Liam Vrolijk na 14 zetten tot een salonremise. De 13 jarige Turkse Sila Caglar verloor van IM Stefan Kuipers (2388). Onze “meester” Arthur Pijpers (2457) won van FM Kristensen (2348). Hiermee zit Arthur weer helemaal op schema. “Meester” Henk van der Scheer deelde het punt met Sander Taams.

Woensdag 19 juli is het rustdag en kan de balans opgemaakt worden van de 1e helft van dit leuke toernooi! De accu kan worden bijgeladen. We kijken uit naar het vervolg.

Groeten/meester Rob

 

 

Geplaatst in Toernooien