4e Ronde LCT; verandert het huidige kaf in het nieuwe koren?

Was het vandaag een rustdag in de Tour. Bij het LCT moest om 19.00 uur begonnen worden met de 4e “schaakwerkdag”. En er waren weer volop verrassende uitslagen!!!Eerst maar weer beginnen met de B-Groep. Nyuk Lyn Cchung trad aan tegen de Belg Jimmy Geboers (1852). Ze hadden elkaar 1 keer eerder ontmoet, waarbij Jimmy had gewonnen.

Gekozen werd voor de Franse verdediging, waarbij t/m zet 16 een partij gevolgd werd tussen Timman – Korchnoi uit 2015. Op zet 17 koos Nyuk Lyn voor Pc1, waar Timman Pf2 had gespeeld.

hier is alles nog in evenwicht

Nyuk Lyn had een paard meer en drie pionnen minder. De paardmanoeuvre naar c1 leidde de zwarte aanval van dame en paard in, waarbij wit niet meer kon rokeren. Zwarts 19e zet d3 was minder sterk als 0-0. Toch was er geen houden meer aan voor Nyuk Lyn, die weldra zijn tegenstander feliciteerde.

Chi Yun haalt een fraaie remise

Broer Chi Yun speelde een evenwichtige partij tegen Johan van de Griend (1797). Er werd nog lang doorgespeeld tot men een  puntendeling overeenkwam.

Quinten Salomons verlengde zijn goede reeks met een prachtige zege tegen Evert Baak (1888). Dat belooft nog wat voor de komende ronden.

Quinten in bloedvorm

Dan over naar de A-Groep.

Arthur Pijpers behaalde een nuttige zege op Marijn den Hartog (2220). Zo behield hij de aansluiting. Een LSG-onderonsje tussen “meester” Henk en Erik Oosterom bleef heel lang voortduren.Omstanders hapten naar adem en verkeerden in het ongewisse hoe dit zou aflopen. Henk had voor zijn dame een toren en paard en een opgerukte vrij pion en ieder nog een loper. Met weinig tijd op de klok streed Henk dapper door. Er waren wellicht kansen om het remise te houden. Erik wist uiteindelijk de juiste zetten te vinden om de zege binnen te halen.

wat een spannende partij

 

Verrassing van de dag was de overwinning van de 13 jarige Turkse Sila Caglar (1976) tegen titelverdediger  GM Roeland Pruijssers (2508).

Hier is de stand: Liam Vrolijk en Marijn van Delft aan kop met 4 punten, Stefan Kuipers en Sila Caglar met 3,5 punt, en daarna 15 schakers met 3 punten!!!

Groeten/meester Rob

 

 

 

Geplaatst in Toernooien